Start verbreding Brug 15 Nederweert

Op dinsdag 13 november 2012 hebben wethouder Hubert Mackus van Nederweert en Rene van der Zweep, directeur van het bedrijf Strukton om 13:30 uur officieel het startsein gegeven voor het verbreden van Brug 15 over de Zuid-Willemsvaart in Nederweert.

Dit gebeurd door en pijler de grond in laten zakken die nodig is voor de aanleg van het nieuwe brugdeel. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de gemeente en haar inwoners in vervulling.

Het verbeteren van de verbinding tussen Nederweert en Budschop is één van de speerpunten uit het Masterplan voor het Centrum van Nederweert en Budschop. Het werk wordt in twee fases uitgevoerd door Strukton Zuid-Oost. Strukton bouwt eerst een nieuwe draagconstructie met brugdek naast de bestaande brug.

Na de winter start fase twee. Het oude brugdeel wordt dan geconserveerd en voorzien van een nieuw brugdek. Daarna worden de twee brugdelen met elkaar verbonden. Door deze werkwijze blijft de overlast voor het verkeer beperkt. Fietsers zullen nauwelijks hinder ondervinden van het project. Voor gemotoriseerd verkeer geldt alleen tijdens de tweede fase, in 2013, een omleiding.

De huidige Brug 15 is slechts zes meter breed. Omdat het brugdek zo smal is, is de doorstroming van het verkeer beperkt. Daarnaast is de oversteek onveilig voor fietsers. De gemeenteraad besloot in 2011 € 1,8 miljoen vrij te maken voor het project. Na de afronding van het werk is de brug tien meter breed.

Trots
Wethouder Mackus is trots dat hij het symbolische startsein mag geven voor de verbreding. “Het verbeteren van de verbinding tussen Budschop en Nederweert staat al lang op het verlanglijstje van inwoners, ondernemers en de gemeente, nu gaat het echt gebeuren.”

Bron: Weert FM